Вести

17.3.2014.

Матошу у част

Поводом 100. годишњице смрти Антуна Густава Матоша Завод за културу војвођанских Хрвата, Градска библиотека Суботица и Хрватска читаоница организују Војаж с Матошем у читаоници Градске библиотеке Суботица у понедељак, 17. марта 2014. године, у 19 часова.

Антун Густав Матош (Товарник, 13. јуна 1873 – Загреб, 17. марта 1914), једна од најснажнијих и најинтригантнијих личности хрватске књижевности, вишеструко је везан за наше просторе јер је „Буњевац пореклом, Сремац родом, а Загрепчанин одгојем“.

Програм Војаж с Матошем с поднасловом Путовање – ево, то је поезија модерне цивилизације осмишљен је као виртуелно путовање по градовима који су обележили Матошев живот и стваралаштво а то су Загреб, Београд и Париз. Кроз простор и време, историју и уметност водиће нас најбољи рецитатори Хрватске читаонице и ученици суботичких средњих школа рециталима и књижевним коментарима, музиком и сликом. Ауторка програма је проф. Невена Млинко.

Карта за ово путовање је бесплатна, видимо се!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“