Вести

17.3.2014.

Распоред рада читаонице и културни програм за период од 17. до 23. марта 2014. године

Поводом 100. годишњице смрти Антуна Густава Матоша Завод за културу војвођанских Хрвата, Градска библиотека Суботица и Хрватска читаоница организују„Војажс Матошем“у читаоници Градске библиотеке Суботица у понедељак, 17. марта 2014. године, у 19 часова.
Читаоница ће са корисницима радити до 18.30 часова.


„Тарам-барам-беца“ назив је изложбе дечјих радова и књига Душана Радовића коју је основна школа „Иван Горан Ковачић“ припремила у сарадњи са Градском библиотеком Суботица. Изложбу, која ће бити постављена у читаоници Научног одељења, отвориће у уторак, 18. марта 2014. године академска графичарка Јасмина Јованчић у 12.30 часова. Наставница ликовног васпитања Ксенија Радуловић одабрала је најуспелије дечје радове, док је изложбу књига Душана Радовића припремила библиотекарка Сања Васић. За ову прилику су ученици школе „Иван Горан Ковачић“ припремили кратак музички програм.
Читаоница Научног одељења ће за кориснике бити затворена у периоду од 12.30 до 13.30 часова.


Срдачно Вас очекујемо 18. марта 2014. године у 19 сати у Градској библиотеци Суботица на промоцији књиге „Деведесет девет” аутора Јожефа Клема. Збирка садржи хаику песме познатог аутора и на конкурсу за најлепшу књигу објављену на мађарском језику у Војводини добила је престижну прву награду у категорији белетристике. Гости вечери су поред аутора Јожефа Клема и Ференц Немет, Пал Лепхафт, Петер Хејнерман и Мирослав Јованчић.
Читаоница ће корисницима бити на располагању до 18.30 часова.


Клуб песника „Орфеј” Суботица, организује четврти поетско-музички сусрет поводом Светског дана поезије под називом „Уобличи мисао у стих” који ће се одржати у четвртак, 20. марта 2014. године у читаоници Научног одељења са почетком у 19 часова.
Читаоница ће са корисницима радити до 18.30 часова.

Друштво Русина у Суботици ће у петак, 21. марта 2014. године, у читаоници Научног одељења са почетком у 17 часова одржати свечаност под називом „Пролеће Мафтеја Винаја“.


Првог дана пролећа, 21. марта 2014. године Градска библиотека Суботица организује изложбу под називом „Пролећна изложба“. На четрнаестој „Пролећној изложби“ која ће бити постављена у Изложбеној сали своје радове изложиће: Нера Матијевић, Селма Кахримовић и Анита Врбашки. Изложбу ће у 18 часова отворити библиотекар Миле Тасић и саветница градоначелника за област културе Валерија Агоштон Прибила. Заинтересовани грађани ће изложбу моћи погледати до 7. априла 2014. године.


Срдачно Вас позивамо на филмско вече под називом „Суботички дани Душана Радовића – песника ослобађајуће ведрине“ које ће се одржати у петак, 21. марта 2014. године, у читаоници Научног одељења са почетком у 19 часова. Након пројекције документарног филма повешћемо разговор о животу и делу Душана Радовића са Бранимиром Радовићем, Душановим братом. Сценарио за докумантарни филм „Суботички дани Душана Радовића – песника ослобађајуће ведрине“ написао је Томислав Војнић, сниматељ је био Владо Шућур а за монтажу је био задужен Горан Тричковић.
Читаоница ће корисницима бити на располагању до 16.30 часова.


Добро нам дошли!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“