Вести

28.3.2014.

Представљање књиге Мариа Лигуорија „Седам јесењих прича”

Срдачно Вас позивамо на представљање књиге Мариа Лигуорија „Седам јесењих прича” које ће се одржати у уторак, 1. априла 2014. године, у читаоници Градске библиотеке Суботица са почетком у 19 часова. Поред аутора о књизи ће говорити Драган Проле, филозоф и Илдико Ловаш, књижевница.

Збирка проповедака „Седам јесењих прича/Sette storie autunnali” састоји се од два дела – један је на српском језику, а други на италијанском. Не ради се о двојезичној књизи. Приче сабране у овим збиркама су приче које су настале на два језика. И сам аутор је у њој написао напомену: „Ово су две књиге које је написао један аутор без амбиција да преводи самог себе”.

Марио Лигуори, рођен је у Сарну (Италија), у близини Помпеје и Везува. Дипломирао је компаративне језике и културе на Универзитету у Напуљу „Л'Ориентале”, а мастер је завршио на Филозофском факултету у Новом Саду, где ће ускоро одбранити докторску дисертацију. Публициста и писац, објавио је путописну прозу "Снатрења" (Службени гласник, 2010) и "Седам јесењих прича/Sette storie autunnali" (Академска књига, 2013). Од 2007. до 2009. живео је и радио у Шведској. Предаје италијански језик на Филозофском факултету и на Академији уметности у Новом Саду. Говори италијански, енглески, српски, словеначки и шведски.


Добро нам дошли!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“