Вести

9.4.2014.

Библиотеке Суботице и Осијека потписале споразум о сарадњи

Дубравка Пађен Фаркаш, директорка Градске и свеучилишне књижнице Осијек и Драган Роквић, директор Градске библиотеке Суботица потписали су у Осијеку Споразум о сарадњи. Тиме је само озваничена вишегодишња успешна сарадња ове две библиотеке које су се обавезале на сарадњу, размену искустава, књижне грађе, изложби те учествовање на стручним скуповима.

Истовремено је у организацији Друштва књижничара Славоније и Барање, Градске и свеучилишне књижнице Осијек и Комисије за завичајне збирке Хрватског књижничарског друштва у Осијеку одржан округли стол „Завичајни фондови и збирке у библиотекама панонског простора (размена искустава и могућности сарадње)” на ком су учествовали библиотекари из Хрватске (Загреб, Винковци, Нашице, Вуковар и Осијек), Мађарске (Печуј) и Србије (Суботица).
Прво су библиотекари завичајних одељења представили завичајне збирке и одељењаи изложили своја искуства након чега је уследио разговор на којем је одлучено да се до јесени припреме предлози заједничког деловања на овом подручју.
Ово заједништво које је показало велику повезаност и да култура нема граница изродило је бројне предлоге који би се на јесен требали почети реализовати када ће нови сусрет највероватније бити организован у Суботици.
Завичајно одељење Градске библиотеке Суботица представио је Миле Тасић.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“