Вести

28.4.2014.

Одржана 45. Покрајинска смотра рецитатора

На 45. Покрајинској смотри рецитатора, под називом „Песниче народа мог”, одржаној протеклог викенда у Сечњу од 25. до 27. априла 2014. године, Суботицу је представљало 16 рецитатора који су се такмичили у три категорије:

  • млађи узраст: од 1. до 4. разреда основне школе

  • средњи узраст: од 5. до 8. разреда основне школе

  • старији узраст: средњошколци.

У све три категорије проглашено је по 18 рецитатора који су добили златну диплому, након чега је жири између њих 18 одредио деветоро који ће учествовати на Републичкој смотри рецитатора у Ваљеву. Истовремено су додељене и прве три награде за најбоље рецитаторе у Војводини у свим категоријама такмичења.

Суботица је ове године освојила 5 златних диплома, од којих ће троје бити упућено на Републичку смотру рецитатора у Ваљево а једна рецитаторка је освојила још идругу награду на Покрајинској смотри.

 

Златне дипломе освојили су следећи рецитатори:

у категорији млађег узраста:

Хорват Камила (ОШ „Хуњади Јанош“ Чантавир)

Хуска Иван (Завод за културу војвођанских Хрвата)

Каран Дона (Хрватска читаоница Суботица)

у категорији средњег узраста:

Месарош Даниел (ОШ „Сечењи Иштван“ Суботица)

Жигманов Аугустин (Завод за културу војвођанских Хрвата)

Од поменутих златних диплома на републичку смотру рецитатора пласирали су се Хорват Камила, Каран Дона и Месарош Даниел а Хорват Камила је освојила још и друго место на 45. Покрајинској смотри рецитатора у својој категорији.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“