Вести

12.5.2014.

Распоред рада читаонице и културни програм за период од 12. до 18. маја 2014. године

Овогодишњи, 8. по реду, књижевни КИШобран одржаће се 15. и 16. маја у Градској библиотеци Суботица. Књижевни КИШобран је манифестација посвећена животу и делу познатог књижевника Данила Киша. Овогодишња тема КИШобрана је „Живот, литература“. Учесници КИШобрана су: проф. Тихомир Брајовић, Мухарем Баздуљ, Небојша Миленковић, Ибоља Баги, Ото Толнаи, Оскар Рогинер и Бошко Крстић.


Првог дана књижевног сусрета у 19 часова отвориће се изложба фотографија и дечјих радова посвећена прошлогодишњем КИШобрану, након чега следи округли сто.


Другог дана сусрета у 10 часова у читаоници Градске библиотеке одржаће се трибина на тему „Живот, литература“. У паузи ће учесници положити венац на спомен бисту Данилу Кишу.


Срдачно Вас позивамо да нас посетите у суботу, 17. маја од 18 часова и узмете учешће у програму који смо припремили за XI Ноћ музеја. Мото под којим Градска библиотека Суботица излази пред суграђане у Ноћи музеја је „Читалиште под звездама“. Ове године одлучили смо да укључимо и посетиоце у програм.

У Малој галерији биће постављени панои који ће бити на располагању посетиоцима да на њима испишу своја осећања у стиху, прози, цртежу, како већ желе, стварајући својеврсну „Изложбу у настајању“ која ће остати као трајан траг ове 2014. године.

У дворишту библиотеке ће музичари изводити евергрин музику уз светлост лампи уметника Југослава Сивића Ћуге.
На дечјем одељењу ће од 18 до 21.00 часова бајке читати библиотекарке, родитељи али и деца и потом ће се поћи кући на спавање.
У америчком кутку ће бити постављена ликовна изложба Зоре Михалик Заре уз пратњу музике са тла Америке.
Као и сваке године хол Библиотеке красиће занимљива инсталација.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“