Вести

30.5.2014.

Потписан Споразум о сарадњи с Библиотекама града Загреба

Даворка Бастић, директорица Библиотека града Загреба и Драган Роквић, управник Градске библиотеке Суботица потписали су у Загребу Споразум о сарадњи. Тиме је и службено озваничена деценијска сарадња ове две библиотеке. Циљ Споразума је још боље повезивање као и размена књига, искустава и друго.

Боравећи у Загребу, суботичка делегација у саставу: Драган Роквић, управник Градске библиотеке Суботица, Бернадица Иванковић, информаторка Градске библиотеке Суботица, Блашко Стантић, члан Градског већа Суботица и Дарко Сарић Лукендић, председник Извршног одбора Хрватског националног савета, имала је неколико састанака у Државном уреду за Хрвате изван Републике Хрватске, Хрватској матици исељеника и Школској књизи где је било речи о могућностима унапређења рада суботичке Библиотеке, набавка књига на хрватском језику, гостовању писаца из Хрватске у Суботици као и другим актуелним темама.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“