Вести

1.6.2014.

Распоред рада читаонице и културни програм за период од 2. до 8. јуна 2014. године

Срдачно Вас позивамо на промоцију „Летописа културног живота 1912 – 1915“др Марије Циндори-Шинковић која ће се одржати у понедељак, 2. јуна 2014. године са почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке Суботица. О књизи ће заједно са ауторком говорити научни саветник др Весна Матовић, директорка Института за књижевност и уметност у Београду, и др Александар Петров, професор Универзитета у Питсбургу (САД). Као специфична врста библиографије, књига „Летопис културног живота” чини научно обрађен хронолошки низ података из дневних листова „Политика” и „Правда” и пружа богату грађу из области књижевности, преводилачке књижевности, позоришта, ликовне уметности, музике и филма, и даје детаљан увид у културни и друштвени живот у првим деценијама ХХ века. Читаоница ће корисницима бити на располагању до 18.30 часова.

Срдачно Вас позивамо на промоцију књиге „Типологија стамбене архитектуре XIX и почетка XX века у Суботици”, др Викторије Алаџић, доценткиње Грађевинског факултета Суботица, која је резултат вишегодишњег истраживања на пољу историје архитектуре Суботице. Промоција ће се одржати 3. јуна 2014. године у читаоници Градске библиотеке Суботица са почетком у 19 часова. Модератор ће бити Драган Роквић, директор Градске библиотеке Суботица. Читаоница ће са корисницима радити до 18.30 часова.

Срдачно Вас позивамо на представљање књиге „Животопис једне сјене“, аутора Војислава Секеља које ће се одржати у петак, 6. јуна са почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке Суботица. Поред аутора о књизи ће говорити и Звонко Сарић, уредник издавачке куће „Хрватска ријеч“ и Томислав Жигманов, књижевник. Читаоница ће корисницима бити на располагању до 18.30 часова.

Срдачно Вас позивамо да нас посетите у суботу, 7. јун од 18 часова и узмете учешће у програму који смо припремили за XI Ноћ музеја. Мото под којим Градска библиотека Суботица излази пред суграђане у Ноћи музеја је „Читалиште под звездама“. Ове године одлучили смо да укључимо и посетиоце у програм.

У Малој галерији биће постављени панои који ће бити на располагању посетиоцима да на њима испишу своја осећања у стиху, прози, цртежу, како већ желе, стварајући својеврсну „Изложбу у настајању“ која ће остати као трајан траг ове 2014. године.

У дворишту библиотеке ће музичари изводити евергрин музику уз светлост лампи уметника Југослава Сивића Ћуге.

На дечјем одељењу ће од 18 до 21.00 часова бајке читати библиотекарке, родитељи али и деца и потом ће се поћи кући на спавање.

У америчком кутку ће бити постављена ликовна изложба Зоре Михалик Заре уз пратњу музике са тла Америке. Као и сваке године хол Библиотеке красиће занимљива инсталација.

Добро нам дошли!


Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“