Вести

15.12.2014.

Распоред рада читаонице Градске библиотеке и културни програм за период од 15. до 21. децембра 2014. године

Срдачно Вас позивамо на књижевно вече на којој ће бити промовисана аутобиографија завичајне историчарке Јулије Телеки под називом „Кроз мукотрпан живот“. Промоција књиге ће бити одржана 15. децембра 2014. године са почетком у 18 часова у читаоници Градске библиотеке Суботица. Књига говори о животу ауторке и њеном вишедеценијском напору у расветљавању чињеница везаних за прогон војвођанских Мађара 1944/45. године. Саговорници Јулије Телеки биће Валерија Агоштон Прибила и Елвира Ренчењи.

Други сусрет чланова књижевног клуба „УрЛИК“ одржаће се у понедељак, 15. децембра 2014. године на Позајмном одељењу Градске библиотеке Суботица са почетком у 19.30 часова. Ако желите да у пријатној атмосфери, окружени мирисом књига и људима који деле ваша интересовања, разговарате о књижевности, омиљеним романима и писцима потребно је да се пријавите за чланство у књижевни клуб путем и-мејла: knjizevniklub.urlik@gmail.com. У и-мејлу наведите Ваше личне податке (име, презиме, годину рођења и занимање) и опис ваше мотивације за чланство у клубу. Књижевни клуб „УрЛИК“ плод је сарадње неформалне гупе „УрЛИК“, Канцеларије за младе Града Суботице и Градске библиотеке Суботица.

Срдачно Вас позивамо на предавање „Квалитетно бесплатно образовање за све“ које ће бити одржано у уторак, 16. децембра 2014. године са почетком у 12 часова у читаоници Градске библиотеке Суботица. Оја Кринуловић, виши библиотекар Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ представиће савремене тенденције и канале бесплатног образовања доступног свим заинтересованим грађанима путем интернета. Улаз је слободан.

Срдачно Вас позивамо на предавање „Програми за препоруку садржаја“ које ће бити одржано у уторак, 16. децембра 2014. године са почетком у 13 часова у читаоници Градске библиотеке Суботица. Програми за препоруку садржаја омогућавају брз и лак приступ до жељених информација на основу претходног понашања корисника или путем подешавања параметара програма. Предавање ће одржати Невена Милиновић и Момир Чавић из Универзитетске библиотеке ''Свеотозар Марковић''. Улаз је слободан.

Позивамо Вас на отварање изложбе слика са Треће ликовне колоније библиотеке на Палићу, које ће бити одржано 17. децембра 2014. године у 17 часова у галерији огранка Градске библиотеке Суботица на Палићу. Изложбу ће отворити Валерија Агоштон Прибила и Миле Тасић. Организатор ликовне колоније је Ева Келч.

У организацији Удружења балканских уметника у среду, 17. децембра 2014. године са почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке Суботица биће одржана промоција књиге „Душа“ песника Рајка Ђукановића. Читаоница Научног одељења ће корисницима бити на располагању до 18.30 часова.

У читаоници Градске библиотеке Суботица ће 19.12.2014. године с почетком у 17 часова бити одржана промоција књиге за децу „Попопо и Тоћка“ ауторке Монике Чик и илустраторке Ерике Кањо Јанович. Гости књижевног поподнева ће бити ауторка књиге Моника Чик, илустраторка Ерика Кањо Јанович, уредница издавачке куће „Елетјел” Валерија Беседеш, рецензенткиње књиге Валерија Агоштон Прибила и Каталин Каич и глумица Дечјег позоришта у Суботици Марта Слобода Буданов. Читаоноца ће корисницима бити на располагању до 16.30 часова.

Добро нам дошли!

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“