Вести

19.1.2015.

Распоред рада читаонице и културни програм за период од 19. до 25. јануара 2015. године

Трећи сусрет чланова књижевног клуба „УрЛИК“ биће одржан се у понедељак, 19. јануара 2015. године, у читаоници Градске библиотеке Суботица са почетком у 19.30 часова. Ако желите да у пријатној атмосфери, окружени мирисом књига и људима који деле ваша интересовања, разговарате о књижевности, омиљеним романима и писцима потребно је да се пријавите за чланство у књижевном клубу путем мејла на: knjizevniklub.urlik@gmail.com. У мејлу наведите Ваше личне податке (име, презиме, годину рођења и занимање) и опис ваше мотивације за чланство у клубу. Књижевни клуб „УрЛИК“ плод је сарадње неформалне гупе „УрЛИК“, Канцеларије за младе Града Суботице и Градске библиотеке Суботица.

Удружење буњевачких Хрвата Дужијанца ће у уторак, 20. јануара 2015. године, са почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке Суботица представити илустровани часопис „Ревија Дужијанца“. Читаоница ће корисницима бити на располагању до 18.30 часова.

Поводом Дана мађарске културе Kлуб љубитеља уметности „Елетјел“ одржаће у среду, 21. јануара 2015. године, у читаоници Градске билиотеке Суботица са почетком у 19 часова поетско-музичко вече под називом „Рука баштована“. Читаоница ће радити до 18.30 часова са корисницима.

Поводом обележавања Недеље превенције рака грлића материце апотека „Гудвил“ у сарадњи са Специјалистичком гинеколошком ординацијом „Гинеа“ организује едукативну трибину у читаоници Градске библиотеке Суботица. Трибина ће бити одржана у четвртак, 22. јануара 2015. године, са почетком у 18 часова. Читаоница ће корисницима бити на располагању до 17.30 часова.

Научно друштво војвођанских Мађара одржаће у петак, 23. јануара 2015. године, са почетком у 19 часова у читаоници Градске библиотеке Суботица промоцију зборника радова „Дан мађарске науке у Војводини – 2013“. Радове из области друштвено-хуманистичких наука приказаће доцент др Атила Дудаш, док ће радове из области природних и техничких наука приказати др Ерне Киш, универзитета професор у пензији. Током промоције зборника биће представљена и монографија Ференца Урија под насловом „Историја школства Мађара у Војводини (1900-1955)“. Њу ће приказати и са аутором разговарати академик Јожеф Салма, универзитетски професор у пензији и председник Научног друштва војвођанских Мађара. Читаоница ће радити до 18.30 часова са корисницима.


Добро нам дошли!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“