Вести

26.1.2015.

Шестодневна акција поклањања књига „Библиотеци с љубављу“

     Суботичка библиотека већ 125. годину неуморно гради путеве којима књиге стижу у руке читалаца. У оквиру прослављања импозантног јубилеја, 125 година оснивања, Градска библиотека Суботица се укључује у овогодишњи међународни пројекат поклањања књига. Међународни дан поклањања књига 14. фебруара волонтерски је пројекат којим се подстиче читање, поклањање књига те њихова стална размена и по први пут ће бити обележен и у нашем граду.

    Под геслом „ Бибилиотеци с љубављу“ позивамо све грађане да у периоду од 09. до 14. фебруара поклоне књиге суботичкој библиотеци као централном и најстаријем месту баштињења и размене духовне културе у граду. На Дечјем одељењу библиотеке током 6 дана у сталном радном времену библиотеке моћи ћете да поклоните своје старе или нове књиге за које мислите да би могле бити на корист и задовољство суграђанима. Симболично уздарје, које за све дароваоце припрема библиотека, незнатно је наспрам благодати ширења доступности знања, уметности и забаве, које се овом акцијом постиже, а на којем Градска библиотека Суботица континуирано ради већ 125. годину заредом.

     Библиотека Вас с љубављу очекује и унапред захваљује на свакој поклоњеној књизи!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“