Вести

8.10.2015.

ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ 125. РОЂЕНДАНА БИБЛИОТЕКЕ

Градска библиотека Суботица ове године прославља 125 година свог постојања. Овај јубилеј најстарије установе културе у нашем граду биће обележен свечаном академијом која ће бити одржана у уторак, 13. октобра, са почетком у 10 часова.

Свечана академија у читаоници Градске библиотеке започеће отварањем изложбе „Суботичко грађанство и Библиотека с прелаза из XIX у XX век“. На академији ће традиционално бити проглашена и завичајна књига године.

После академије са почетком у 13 часова у атријуму Хотела Галерија, а у сарадњи са Политехничком средњом школом, биће приређен домино спектакл КЊИГОТРЕС. Рушењу домино ланца од књига претходиће краћи програм прилагођен младима, као и другим заитересованим суграђанима.

Сам програм обележавања 125. годишњице започеће у суботу, 10. октобра, у 10 часова на Дечјем одељењу Градске библиотеке дечјом рођенданском радионицом.

Градска библиотека Суботица у октобру има и неколико акција и погодности за све грађане. Од 12. до 17. октобра, осим 13. када због прославе Библиотека неће бити отворена за странке, грађани ће се моћи учланити у Градску библиотеку са 50 посто попуста, тј. по цени од 400 динара. Такође, у том раздобљу моћи ће да врате књиге које су задржали дуже од допуштеног без плаћања надокнаде. За средњошколце ове погодности важе током целог октобра.

Добро нам дошли!

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“