Вести

4.11.2015.

Објављени победници Квиза „Путовања до знања”

Посредством Градске библиотеке Суботица и ове године је више од стотину ученика који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину учествовало у Националном квизу за подстицање читања „Путовања до знања” који организујуБиблиотеке града Загреба. Служећи се књигама Мали физичар Јасне Багић Љубичић и 77 кухињских покуса Милана Сикирице те понуђеним онлајн изворима основци су попунили онлајн упитник на сајтуБиблиотеке града Загреба.

Добитници главне награде су Катарина Пиуковић и Даниел Кујунџић, обоје из ОШ „Матко Вуковић” из Суботице. Они ће путовати у Загреб на завршну свечаност и извлачење награда које ће бити уприличено у четвртак, 12. новембра у Загребу, у биоскопу Европа, а посетиће и Сајам књига ИНТЕРЛИБЕР 2015. Ова информација је објављена на сајту Библиотеке града Загреба http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621.

Извучене су и утешне награде, књиге:

1. Ива Кујунџић, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

2. Никола Моравчић, ОШ „Матија Губец” Таванкут

3. Катарина Ивковић Ивандекић, ОШ „Владимир Назор” Ђурђин

4. Ана Панчић, ОШ „Матко Вуковић”Суботица

5. Лука Скендеровић, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

6. Катарина Рудић, ОШ „Матија Губец” Таванкут

7. Пере Скендеровић, ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

8. Томислав Иванковић, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

9. Анђела Кујунџић, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

10. Јосипа Стантић, ОШ „Владимир Назор” Ђурђин

11. Петра Бенчик, ОШ „Матија Губец” Таванкут

12. Дражен Лешњаковић, ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

13. Марко Кутузов, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

Свим учесници овог надасве корисног и интересантног квиза велико хвала уз поруку да наставе читати и укључивати се у програме Градске библиотеке Суботица.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“