Вести

26.11.2015.

Лет с Љиљаном Јеласком по Војводини

Књижевница за децу и младе Љиљана Јеласка из Петриње у Хрватској боравиће у Војводини од 7. до 9. децембра 2015. године и том приликом ће се сусрести с децом предшколске и основношколске доби која наставу похађају на хрватском језику, односно, слушају предмет хрватски језик с елементима националне културе.

Љиљана Јеласка је родом из војвођанског места Сенте, а од 1991. живи и ради у Хрватској. За своју прву објављену књигу, поетску збирку „Веселе боје, твоје и моје”, освојила је књижевну награду Албатрос 2013. године. Следеће године објавила је тинејџерски роман „Лети, лети”, а након тога и сликовницу „Анатомија”. Сарађује с порталима намењеним деци где објављује поетске, прозне и драмске радове.

Прилику за дружење с Љиљаном Јеласком имаће ученици виших разреда основних школа „Иван Милутиновић” и „Матко Вуковић” у читаоници Градске библиотеке Суботица у понедељак, 7. децембра, с почетком у 14 часова. Истога дана на истоме месту у 16 часоваауторка ће се представити ученицима нижих разреда суботичких основних школа „Иван Милутиновић”, „Матко Вуковић” и „Свети Сава”.

У уторак, 8. децембра, гошћа из Хрватске посетиће у јутарњим часовима најмлађе читаоце из вртића, а послеподне мало старију децу у приградским насељима. У 9 часова деца суботичких вртића „Марија Петковић Сунчица” и „Марија Петковић Бисер” те вртића „Петар Пан” из Таванкута и „Бамби” из Мале Босне упознаће књижевницу у вртићу „Марија Петковић Сунчица” у Суботици. У подручној школи „Иван Милутиновић” у Малој Босни сусрет с ученицима нижих разреда започеће у 15 часова, а у таванкутској школи с ученицима виших разреда школа „Матија Губец” из Таванкута и „Владимир Назор” из Ђурђина у 17 часова.

Последњи дан овогодишњег дружења с Љиљаном Јеласком провешћемо у Срему. У среду, 9. децембра, књижевница ће посетити Сремску Митровицу и имаће сусрет с ученицима у 12 часова. Уследиће упознавање с децом у Шиду у 17 часова.

Сусрет са писцем из Хрватске организује Градска библиотеке Суботица уз подршку Хрватске матице исељеника, Града Суботица, Завода за културу војвођанских Хрвата и Хрватског националног већа.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“