Вести

6.12.2018.

Нова сезона „Читањем до звезда”

Градска библиотека Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем се и ове године прикључила квизу знања и креативности „Читањем до звезда” који организује Хрватска мрежа школских библиотекара. Након успешне протекле две школске године када су ученици суботичке Гимназије „Светозар Марковић”освојили прво место на националном нивоу у Хрватској на тесту знања и за мултимедијални рад, за нову сезону и школску 2018/2019. годину пријавила се и Политехничка школа.

Квиз „Читањем до звезда” биће реализован на три нивоа: школски, међушколски (окружни) и национални у основним и средњим школама где се настава одвија на хрватском језику у Суботици, Таванкуту, Ђурђину и Малој Босни.

У основним школа такмичење ће бити организовано на тему „Лето прича приче” у виду теста знања и презентације плаката а потребно је прочитати следеће књиге:

1. Јулијана Матановић: Везање патика с једном непознатом

2. Јасминка Тихи-Степанић: Лето на језеру Чичу

3. Ерик Кестнер: Близанке

Овогодишња тема квиза за средњошколце је „Путописи” а у квизу знања ученици ће израђивати мултимедијални рад и одговарати онлајн на питања прочитавши следеће наслове:

1. Ефраим Кишон: Кита боли море

2. Миро Ашчић: Африка - мисија на црном континенту

3. Хрвоје Шалковић: Прави се да ово ниси видео

Први, школски ниво квиза знања и креативности „Читањем до звезда” за средњошколце биће одржан у петак, 7. децембра 2018. године. Такмичење ће бити реализовано онлајн истовремено у свим средњим школама у Хрватској али и у Гимназији „Светозар Марковић” и Политехничкој школи с почетком у 12 часова.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“