Вести

1.3.2019.

Књижевна манифестација Дани Дежеа Костолањија

Књижевнa манифестацијa „Дани Дежеа Костолањија“ приредиће се 28. и 29. марта 2019. у Суботици.

Градска библиотека Суботица ће за ученике седмог и осмог разреда основне школе организовати такмичење у рецитовању, на које ће сe ђаци моћи пријавити до 5. марта сa једном изабраном песмом из збирке Дежеа Костолањија: Tужбе једног малишана. Такмичење у рецитовању на војвођанском нивоу одржаће се 28. марта у читаоници Градске библиотеке Суботица. Најбољи рецитатори ће бити награђени.

За средњошколце организатори објављују позив на конкурс из области стварања видео-блога са насловом Костолањи се пробудио на пролеће 2019..., филм који приказује Костолањија из књижевно-историјског аспекта у трајању до 3 минуте, а које може да буде индивидуални или групни рад. Пријаве се очекују до 5. марта, а линкове готових радова очекују до 18. марта на имејл адресу Градске библиотеке Суботица. Ови радови ће бити објављени на Јутјуб страници Библиотеке истог дана, дакле 18. марта, те моћи ће се лајковати. Аутору филма који добије највише лајкова стручни жири ће доделити специјалну награду. 28. марта ће се сви филмови приказати у Америчком кутку, у саставу Градске библиотеке Суботица. Појединци, односно групе ће уз своја остварења казивати коментаре и објашњења из књижевно-историјског угла, те ће стручни жири изабрати најбоље радове које ће наградити.

Пријаве послати на имејл адресу Градске библиотеке subiblioteka@gmail.com -(са назнаком Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok), односно на pozester@gmail.comадресу.

Стручно саветовање, као део Књижевне манифестације „Дани Дежеа Костолањија“ одржаће се 29. марта у Градској библиотеци Суботица.

Организатор манифестације је Градска библиотека Суботица уз потпору Националног већа мађарске националне мањине у Војводини (Национално веће Мађара) и Локалне самоуправе Града Суботице.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“