Вести

15.4.2019.

Одличан успех суботичких рецитатора

 
На јубиларној 50. Покрајинској смотри рецитатора, под називом „Песниче народа мог”, одржаној у Сечњу од 12. до 14. априла 2019. године, Суботицу је представљало 23 рецитатора који су се такмичили у три категорије:
- млађи узраст: од 1. до 4. разреда основне школе
- средњи узраст: од 5. до 8. разреда основне школе
- старији узраст: средњошколци.
Након такмичарског дела шесточлани жири је свакога дана прогласио победнике доделивши од 18 до 25 златних диплома (у зависности од узраста) међу којима је одабрао девет рецитатора који ће учествовати на републичкој смотри у Ваљеву а у свакој категорији прогласили су три најбоља рецитатора Војводине.
Суботица је ове године освојила 6 златних диплома, од којих је Вишња Вилов проглашена за најбољу рецитаторку млађег узраста а Ноеми Божић је освојила треће место у истој категорији. Оне су се пласирале и на Републичку смотру рецитатора која ће бити одржана 17. и 18. маја 2019. годинеу Ваљеву.

Златне дипломе освојили су следећи рецитатори:
у категорији млађег узраста:
  • Ноeми Божић, ОШ „Сечењи Иштван” Суботица
  • Вишња Вилов, ОШ „Јован Јовановић Змај” Суботица
у категорији средњег узраста:

  • Иван Хуска, Хрватска читаоница Суботица
у категорији старијег узраста:

  • Катарина Пиуковић, ХКЦ „Буњевачко коло” Суботица
  • Габриела Терек, Хемијско-технолошка школа Суботица
  • Сара Човић, ТШ „Иван Сарић” Суботица
Ове године у Сечњу је свечано обележено пола века Покрајинске смотре рецитатора. Тим поводом организатори су доделили признања истакнутим појединцима, менторима и институцијама за дугогодишњи допринос афирмацији рецитаторског покрета у Војводини. Специјална повеља припала је Градској библиотеци Суботица, као дугогодишњем успешном организатору општинске и зонске смотре рецитатора. Повеље су уручене Катарини Челиковић, Наташи ГрунчићОливери УшчумлићМаријиШмит Шурањи и Еми Хорват из Суботице.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“