Вести

6.5.2019.

Валентина Мачковић трећа у Хрватској

Валентина Мачковић, ученица Основне школе „Матко Вуковић” из Суботице освојила је треће место на националном такмичењу „Читањем до звезда” у категорији плаката за основношколски узраст које је одржано 3. маја 2019. године у Чаковцу.

Уз Валентину у Чаковцу је боравила и трочлана екипа истоимене школе у саставу: Матеа Рудински, Леа Војнић Ђанин и Катарина Иванковић Радаковић које су се такмичиле у категорији испит знања.

Након одличних резултата које се претходних година постигли средњошколци, екипа из Суботице наставља с низањем успеха у овом лепом пројекту за подстицање читања, креативности и знања.

Ускоро следи и државно такмичење за средњошколце која ће бити одржано у петак, 10. маја 2019. године.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Хрватска мрежа школских библиотекара, а у Суботици га је спровела Градска библиотека Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“