Вести

11.11.2019.

Резултати квиза „Ритам одрастања”

Луција Хорвацки, ученица 7. разреда ОШ „Матко Вуковић” из Суботице и Лана Војнић Хајдук, ученица 7. разреда ОШ „Иван Милутиновић” из Суботице, победнице су из дијаспоре Националног квиза за подстицање читања Библиотека града Загреба „Ритам одрастања” који у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину више од једне деценије спроводи Градска библиотека Суботица. Резултати квиза објављени су на сајтуБиблиотека града Загреба https://www.knjiznica.hr/mhk-kviz/upl/NAC_KVIZ_POB_HRV_201999.pdf?time=1573475400863 .

Освојена награда подразумева тродневни боравак у Загребу од 13. до 15. новембра 2019. године где ће између осталог у четвртак, 14. новембра 2019. године у Националној и универзитетској библиотеци у Загребу присуствовати завршној приредби и јавном извлачењу главне и утешних награда. У програму ће учествовати и ауторице Јасминка Тихи-Степанић, Ивана Гуљашевић Куман и Власта Голуб чија су дела Лето на језеру Чичу, Другачија и Ева, мала жена, учесници квиза читали. Током боравка у Загребу планирана је и посета Сајму књига ИНТЕРЛИБЕР, учешће у радионици Бег из библиотеке(Escape room) у Библиотеци Марин Држић и друге активности.

Градска библиотека Суботица је доделила и утешне награде, књиге које су уручене следећим ученицима, учесницима овог квиза:

1. Мелиса Гаџур, 8.р., ОШ „Матија Губец” Таванкут

2. Виолета Фишли, 5.р., ОШ „Матко Вуковић” Суботица

3. Мартина Вуковић, 7.р., ОШ „Матија Губец” Таванкут

4. Маријан Тиквицки, 7.р., ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

5. Мирела Пољаковић, 5.р., ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

6. Фрањо Рудински, 6.р, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

7. Ивона Стантић, 6.р., ОШ „Матко Вуковић” Суботица

8. Анита Сударевић, 7.р., ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

9. Горан Декањ, 5.р., ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

10. Валентина Острогонац, 8.р., ОШ „Матија Губец” Таванкут

11. Петар Пећерић, 8.р., ОШ „Матко Вуковић” Суботица

12. Андријана Цоцек, 7.р., ОШ „Матија Губец” Таванкут

13. Ана Вуков, 8.р., ОШ „Матко Вуковић” Суботица

14. Ана Рукавина, 7.р., ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

15. Норберт Лако, 7.р., ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

16. Иван Вуковић, 8.р., ОШ „Матија Губец” Таванкут

Свим школама и деци која су и ове године учествовала у овом подстицајном и корисном квизу још једном захваљујемо на сарадњи и подстичемо их да наставе дружити се с књигом те да се укључе и у друге програме суботичке библиотеке.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“