Вести

29.5.2012.

Програм у част 100. годишњице рођења Ивана Кујунџића

Поводом обележавања 100. годишњице рођења свештеника, књижевника, библиографа и преводиоца Ивана Кујунџића Завод за културу војвођанских Хрвата у сарадњи с Хрватском читаоницом и жупом св. Рока у Суботици организује програм у петак, 1. јуна који почиње у 16 сати молитвом и полагањем цвећа на гроб (Керско гробље). У 16.45 сати је отварање обновљене Буњевачко-шокачке библиотеке Ивана Кујунџића, а у 17.30 св. миса у цркви св. Рока.

Спомен вече у част Ивана Кујунџића биће одржана у читаоници Градске библиотеке с почетком у 19 сати. О његовом библиографском, свећеничком, књижевном и библиотекарском раду говориће проф. Јасна Иванчић, влч. Лазар Новаковић, проф. Владан Чутура и проф. Катарина Челиковић.

У Години хрватских великана у Војводини Иван Кујунџић заузима значајно место како у историји Цркве тако и хрватскога народа у Бачкој.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“