Вести

29.9.2020.

„Истраживачи планетe З”- започео Национални квиз за подстицање читања Библиотека града Загреба

„Истраживачи планета З” назив је Националног квиза за подстицање читања који и ове, као и сваке године, организујуБиблиотеке града Загреба с циљем приближавања књиге младим читаоцима. Спроводи се у оквиру Месеца хрватске књиге у библиотекама за децу и младе широм Хрватске, а путем библиотека, школа и културних друштава и за хрватску децу у суседним земљама. У Суботици организацију Националног квиза спроводи Градска библиотека Суботица у школама где се настава реализује на хрватском језику.

Овогодишњи квиз је прилагођен новонасталој ситуацији те уместо читања књига, треба истражити понуђене онлајн изворе информација како би могли тачно одговорити на постављена питања избором једног од четири понуђена одговора. Онлајн упитник се налази на http://www.mhk.hr/kviz/а право учешћа у Квизу имају сви ученици од 5. до 8. разреда основне школе који наставу похађају на хрватском језику.

Рок за слање упитника је 23. 10. 2020.

Сви тачно попуњени упитници учествују у извлачењу које ће бити организовано крајем октобра у Хрватском центру за дечју књигу у Загребу. Ако епидемиолошка ситуација буде дозвољавала, два ученика, учесника Националног квиза у Суботици, путоваће у Загреб на завршну свечаност и извлачење главних награда чија се организација планира 13.11.2020. у Загребу, али за сада је још увек неизвесно одржавање овог програма. За остале учеснике Градска библиотека Суботица припремиће 15 утешних награда. Списак награђених биће објављен најкасније до 3. 11. 2020.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“