Вести

19.11.2020.

„Читањем до звезда” и у новој школској години

Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч” прикључила се и ове школске године пројекту за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” који за основне школе већ дванаесту годину организује Хрватска мрежа школских библиотекара. Тема квиза знања и креативности у школској 2020./2021. години је „У свету књиге” а потребно је прочитати следеће наслове:

1. Јадранка Клепац: Мирис књиге

2. Роалд Дал: Матилда

3. Мореа Банићевић: Демон школске библиотеке

4. Лиз Пишон: Том Гејтс : Светски дан књиге : Најбољи у историји (досад)

Поред ученика основних школа у Републици Хрватској у овом интересантном квизу већ шесту годину учествују и ученици који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину. Такмичење се спроводи у две категорије: испит знања и израде кретивног рада- плаката на три нивоа: школском, међушколском (жупанијском) и државном који би требао бити у мају 2021. године у Чаковцу (Хрватска).

Не знамо како ће непредвидива епидемиолошка ситуација у нашој земљи и Хрватској утицати на ток такмичења али смо сигурни да ће деца која се одлуче учествовати у квизу сигурно уживати читајући понуђене наслове. Јер лепо је бити „У свету књиге”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“