Вести

19.11.2020.

„Мрежа читања” за средњошколце

„Мрежа читања” нови је назив пројекта за подстицање читања и креативности код средњошколаца који је до сада реализован под називом „Читањем до звезда”.

Промена имена не мења ништа у правилнику такмичења. Главни организатор је и даље Хрватска мрежа школских библиотекара а као и претходних година квиз у Суботици спроводи Градска библиотека Суботица у суорганизацији с НИУ „Хрватска реч”. Заједно с ученицима средњих школа у Хрватској у такмичењу учествују ученици који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, у Гимназији „Светозар Марковић”, Политехничкој школи и Медицинској средњој школи.

Тема квиза знања и креативности „Мрежа читања” за средње школе за школску 2020./2021. годину је „Књига, књижара, књижница”. Као и претходне године такмичење се састоји из два дела: квиза знања и презентације мултимедијалнограда а потребно је прочитати следеће књиге:

  1. Нина Џорџ: Мала књижара у Паризу
  2. Вероника Хенри: Како пронаћи љубав у књижари
  3. Ејми Мајерсон: Књижара јучерашњих дана

Први, школски ниво онлајн квиза знања и креативности „Мрежа читања” за средњошколце требао би бити одржан 4. децембра 2020. године широм Хрватске и у Суботици.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“