Вести

1.2.2021.

Одржан први ниво квиза „Читањем до звезда” за основце

Петнаест ученика који наставу похађају на хрватском језику у основним школама „Матко Вуковић” из Суботице, „Матија Губец” из Таванкута и „Владимир Назор” из Ђурђина учествовало је на првом, школскомнивоу квиза знања и креативности „Читањем до звезда” 29. јануара 2021. године. Такмичили су се у две категорије: тест знања и плакат. Тема квиза била је „У свету књиге” а требало је прочитати следеће књиге:

1. Јадранка Клепац: Мирис књиге

2. Роалд Дал: Матилда

3. Мореа Банићевић: Демон школске библиотеке

4. Лиз Пишон: Том Гејтс : Светски дан књиге : Најбољи у историји (досад)

У циљу заштите сигурности свих учесникаа поштујући епидемиолошке мере, школама су понуђена два облика квиза, онлајнапликација као и класичан папирни облик. У складу с условима и могућностима ментори су тест знања реализовали уживо у школи али и виртуелно као умрежено такмичење. Без обзира на различите облике тестирања, питања су била иста а утисци о прочитаним књигама више него позитивни.

Након школског такмичења следи формирање трочланих екипа, поново прелиставање књига и разговор о прочитаном, дорађивање плаката и припремање презентације креативног рада. Доста посла али и довољно времена јер наредни ниво квиза знања и креативности „Читањем до звезда” најављена је 1. марта за тест знања и 2. марта 2021. године за плакат. На међушколском такмичењу биће одређен победник који ће представљати нашу средину на државном такмичењу која се очекује у мају.

Организатор овог квиза за подстицање читања је Библиотекарско друштво Међимурске жупаније, а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“