Вести

26.2.2021.

Међушколски ниво „Читањем до звезда”

Међушколски ниво пројекта за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” за ученике суботичких основних школа биће одржан у среду, 3. марта 2021. године у Градској библиотеци Суботица с почетком у 10 часова. У две категорије, онлајн квизу знања и креативном раду- плакат, такмичиће се ученици који наставу похађају на хрватском језику у основним школама „Матко Вуковић” из Суботице, „Матија Губец” из Таванкута и „Владимир Назор” из Ђурђина који су се пласирали на школским такмичењима. Најбољи у обе категорије представљаће Суботицу на државном такмичењу у мају када ће се такмичити с осталим ученицима из целе Хрватске који су прошли жупанијски ниво квиза.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Библиотекарско друштво Међимурске жупаније, а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“