Вести

9.3.2021.

„Мрежа читања”-на државно такмичење пласирало се седам суботичких средњошколаца

Од дванаест суботичких средњошколаца колико је учествовало на регионалномнивоу онлајн квиза знања „Мрежа читања” чак шесторо се пласирало на последњи, државни ниво. То су из гимназије „Светозар Марковић”: Луциа Мамужић, Сара Вуковић и Јосипа Кујунџић те из суботичке Медицинске школе: Јана Михајловић, Божана Вујачић и Јосипа Хорвацки. Успешан је био и Дарио Војнић Хајдук из Политехничке школе у категорији мултимедијалног радакоји је такође прошао регионални ниво такмичења.

Иначе у овом другомнивоу квиза знања и креативности „Мрежа читања” у категорији онлајн теста знања учествовало је 327 ученика из целе Хрватске и Суботице као и 34 ученика који су израдили мултимедијални рад. Овогодишњи квиз посвећен је теми „Књига, књижара, библиотека” а за ову прилику ученици су требали прочитати два понуђена наслова (Нина Џорџ: Мала књижара у Паризуи Вероника Хенри: Како пронаћи љубав у књижари) и додатну литературу. До наредног, државног, завршног нивоатакмичења, које је заказано за 14. мај 2021. године прочитаће и књигу Ејми Мајерсон Књижара јучерашњих дана.

Квиз знања и креативности „Мрежа читања” организује Хрватска мрежа школских библиотекара, док спровођење у Суботици реализује Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“