Вести

2.10.2012.

Ликовни конкурс "Букмаркер"

Поводом Месеца хрватске књиге Центар за визуелну културу деце и младих Градске књижнице "Јурај Шижгорић" из Шибеника је расписао ликовни конкурс за ученике основних школа на тему "Букмаркер". Градска библиотека Суботица овај конкурс спроводи у Суботици, у школама где се настава реализује на хрватском језику.

Предлог је да за букмаркер употребите мотив типичан за ношњу свога краја, места, града… , било да се ради о ткању, везу, накиту или другом детаљу. Ликовна техника као и одабир материјала препуштају избору водитеља а формат не би требао бити мањи од 5 x 25 цм.

Сви букмаркери приспели на конкурс биће вредновани од стране стручног жирија с регионалном саветницом за ликовну културу Благом Петрески на челу, а три најбоља ће и наградити. Изложба ће бити отворена 6. новембра 2012. у Месецу хрватске књиге у Градској књижници “Јурај Шижгорић” Шибеник.

Рок за слање радова у Шибеник је 31. октобар 2012.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“