Вести

2.10.2012.

"Ове су књиге награђене, провери зашто!"

Градска библиотека Суботица се сваке године укључује у Национални квиз за подстицање читања који организују Књижнице града Загреба с циљем приближавања књиге младим читаоцима. Спроводи се у оквиру Месеца хрватске књиге у библиотекама за децу и младе широм Хрватске, а путем библиотека, школа и културних друштава и за хрватску децу у суседним земљама. У Суботици организацију Националног квиза спроводи Градска библиотека Суботица у школама где се настава реализује на хрватском језику.

Национални квиз за подстицање читања ове године носи наслов "Ове су књиге награђене, провери зашто!". Право учешћа у Квизу имају сви ученици од V до VIII разреда основне школе који наставу похађају на хрватском језику. Потребно је он – лине решити упитник који се налази на http://www.knjiznica.hr/kviz/ а односи се на следеће књиге:

  1. Јулијана Матановић и Анка Дорић: Оне мисле да смо мале

  2. Нада Михелчић: Зелени пас

  3. Јасминка Тихи Степанић: Имаш фејс?

УПУТСТВА ЗА РЕШАВАЊЕ: ЧИТАЈ НАГРАЂЕНЕ КЊИГЕ И ОДГОВАРАЈ НА ПИТАЊА тако да изабереш један од понуђених одговора.
Квиз се може по вољи решавати све док га не закључиш и одлучиш послати. Потребно је добро се припремити и испуњавати га пажљиво јер се квиз може послати само једанпут. Квиз се може послати с било којег рачунара, но обавезно је навести име Градске библиотеке Суботица како би се могло учествовати у извлачењу. Упитници у којима није наведено име библиотеке неће бити укључени у процес извлачења победника.

Рок за слање упитника је 25. 10. 2012.

Сви тачно попуњени упитници с наведеним називом Градске библиотеке Суботица биће укључени у извлачење које ће бити организовано крајем октобра 2012. у Хрватском центру за дечју књигу у Загребу. Као награда, два ученика, учесника Националног квиза у Суботици, путоваће у Загреб на завршну свечаност и доделу награда која се организује 15. новембра – током Сајма књига ИНТЕРЛИБЕР у Загребу. За остале учеснике припремићемо неколико утешних награда.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“