Вести

2.11.2021.

Резултати Националног квиза „Шест аутора тражи читаоца”

Инес Војнић, ученица 6. разреда ОШ „Матко Вуковић” из Суботице и Луција Вуковић, ученица 6. разреда ОШ „Иван Милутиновић” из Суботице добитнице су главне награде у оквиру Националног квиза за подстицање читања насловљеног „Шест аутора тражи читаоца” који организујуБиблиотеке града Загреба, а у Суботици и околини га је реализовала Градска библиотека Суботица. Ова информација је објављена на сајтуквиза https://www.mhk.hr/kviz/ .

Поштујући актуелне епидемиолошке мере заштите Инес Војнић и Луција Вуковић ће, за награду, боравити три дана у Загребу где ће, између осталог, присуствовати завршној приредби и јавном извлачењу награда у оквиру квиза, које ће бити одржано у понедељак, 15. новембра 2021. године у Националној и универзитетској библиотеци. Програм ће бити приређен у оквиру завршнице Месеца хрватске књиге. С обзиром на епидемиолошке прилике, завршна свечаност биће одржана с ограниченим бројем гостију, а сва деца ће јавно извлачење награда моћи да прате путем ЈуТјуб канала Библиотека града Загреба.

Национални квиз за подстицање читања реализован је у Месецу хрватске књиге у оквиру Године читања. У фокусу су били хрватски аутори односно хрватска књига, па је тема гласила Хрватски аутори у Години читања, а мото Ајмо хрвати се с књигом! Током месец и по дана, колико је трајао квиз, око осамдесеторо деце основношколског узраста, који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину попунило је онлајн упитник. У решавању питања послужили су се понуђеним онлајн изворима и следећим књигама: Данијела Павлек: Књига рецепата за пилотирање кроз дјетињство (илустрације Ванда Чижмек), Младен Копјар: Мој тата Индијанац (илустрације Давор Павелић) и Ивана Адлешић Перван: Учим летјети, а немам крила (илустрације Бранка Холлингсворт Нара).

1. Оља Матаија, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

2. Јосип Скендеровић, ОШ „Матија Губец” Таванкут

3. Павао Хуска, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

4. Марко Вуковић, ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

5. Мартина Тиквицки, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

6. Ива Францишковић, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

7. Кристијан Пелхе, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

8. Сара Дулић, ОШ „Владимир Назор” Ђурђин

9. Тања Стантић, ОШ „Иван Милутиновић” Мала Босна

10. Маријана Скендеровић, ОШ „Матија Губец” Таванкут

11. Анђела Кутузов, ОШ „Матко Вуковић” Суботица

12. Јосип Свирчев, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

13. Ивана Каић, ОШ „Матија Губец” Таванкут

14. Јулија Мркаљевић, ОШ „Владимир Назор” Ђурђин

15. Дамир Месарош, ОШ „Иван Милутиновић” Суботица

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“