Вести

25.11.2021.

Нова сезона „Мреже читања” за средњошколце

Након прошлогодишње промене назива и успешног такмичења, Хрватска мрежа школских библиотекара уз подршку Министарства науке и образовања Републике Хрватске и ове године за средњошколце организује квиз за подстицање читања и креативности „Мрежа читања”. У квизу ће као и претходних година учествовати и средњошколци који наставу похађају на хрватском језику у Суботици. У Гимназији „Светозар Марковић”, Политехничкој школи и Медицинској средњој школи квиз ће спровести Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

У Години читања која је проглашена у Републици Хрватској, тема овогодишњег квиза за школску 2021./2022. годину је „У мрежи савремених хрватских писаца”.Такмичење се састоји из два дела: онлајн квиза знања и презентације мултимедијалног рада а потребно је прочитати следеће књиге хрватских аутора:

1. Јерко Михаљевић: Путар и паризер

2. Марина Вујчић: Сусјед

3. Јурица Павичић: Црвена вода

Током школске 2021./2022. године биће одржана три нивоа такмичења. Први, школскиниво квиза за подстицање читања и креативности „Мрежа читања” требао би бити одржан 3. децембра 2021. године у целој Хрватској и у Суботици.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“