Вести

8.12.2021.

Успешан почетак нове сезоне „Мреже читања” за суботичке средњошколце

Седамнаест средњошколаца, ученика суботичке гимназије „Светозар Марковић”, Политехничке и Средње медицинске школе, успешно је решило онлајн упитник и пласирало се на други, регионални ниво квиза за подстицање читања и креативности „Мрежа читања”- резултати су школског такмичења које је одржано 3. децембра 2021. године. То су: Матија Ивковић Ивандекић, Марија Милодановић, Марко Цвијетић, Мелиса Гаџур, Ива Ивковић Ивандекић, Теодора Сударевић, Иван Хуска, Лука Мркаљевић, Доминик Кујунџић, Луција Ивковић Ивандекић, Михаела Дулић и Луциа Мамужић из суботичке гимназије, затим Ивона Милодановић и Кристина Мишколци Батор из Политетничке те Јана Михајловић, Божана Вујачич и Јосипа Хорвацки из Медицинске средње школе. Они су заједно са својим вршњацима, укупно 406 средњошколаца из целе Хрватске, учестовали у онлајн квизу чија је овогодишња тема „У мрежи савремених хрватских писаца” навезана на Годину читања, актуелну у Хрватској. Тако су за први ниво ученици требали прочитати књигу Путар и паризер Јерка Михаљевића и тачно решити минимум 60% питања док ће за наредну бити придодан и наслов Сусед ауторице Марине Вујчић а и бодовни праг за пласман на завршни ниво биће повећан.

У другој категорији пројекта учествовало је двадесет мултимедијалних радова, међу којима су и два суботичка, дело Клаудије Башић и Дарија Војнића Хајдука из Политехничке школе. Резултати и оцене жиријаза пријављене мултимедијалне радова још нису познати али се надамо пласману на наредни ниво који је заказан за 4. март 2022. године за мултимедијални рад односно 11. марта за онлајн квиз.

Квиз за подстицање читања и креативности „Мрежа читања” организује Хрватска мрежа школских библиотекара а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“