Вести

1.12.2021.

„Читањем до звезда” за основце али и средњошколце

„Књига и филм” тема је 13. сезоне такмичења у знању и креативности „Читањем до звезда” за основне али и средње школе које организује Библиотекарско друштво Међимурске жупаније а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

За учествовање у квизу знања или изради и презентацији креативног рада, плаката, ученици основних школа требају прочитати следеће књиге:

1. Френсис Хоџсон Бернет: Тајни врт

2. Роалд Дал: Вештице

3. Рансом Ригс: Дом госпођице Перегрин за чудновату децу

а средњошколци:

1. Стивен Шбоски: Чарлијев свет

2. Џон Грин: Градови на папиру

3. Никола Јун: Све, баш све

Осим наведених наслова потребно је погледати и истоимене филмове који су снимљеним по овим књигама.

Поред ученика основних школа у Републици Хрватској у овом интересантном такмичењу већ седму годину учествују и ученици основних школа који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину а у категорији средњих школа ове школске године прикључиће се и екипа Политехничке школе. Организатори такмичења најављују и могућност проширења учесника са екипама из Словеније и Мађарске.

Провера знања и креативности биће реализована у три нивоа па ће бити одржано школско, жупанијско (међушколско) и национално такмичење које би, ако епидемиолошке прилике дозволе, требало бити одржано у мају 2022. године у Чаковцу.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“