Вести

8.3.2022.

„Мрежа читања”- регионални ниво за средњошколце

У петак, 11. марта 2022. године ће бити одржан други, регионални ниво квиза за подстицање читања и креативности „Мрежа читања”. Тога дана у подне, широм Хрватске као и у Суботици, ученици који су се пласирали на овај ниво такмичења, учествоваће у онлајн квизу. Из Суботице то је чак седамнаест средњошколаца: Матија Ивковић Ивандекић, Марија Милодановић, Марко Цвијетић, Мелиса Гаџур, Ива Ивковић Ивандекић, Теодора Сударевић, Иван Хуска, Лука Мркаљевић, Доминик Кујунџић, Луција Ивковић Ивандекић, Михаела Дулић и Луциа Мамужић из суботичке гимназије „Светозар Марковић”, затим Ивона Милодановић и Кристина Мишколци Батор из Политехничке те Јана Михајловић, Божана Вујачич и Јосипа Хорвацки из Медицинске средње школе. Уз квиз знања, у другој категорији пројекта такмичиће се и Клаудија Башић и Дарио Војнић Хајдук из Политехничке школе који су израдили мултимедијални рад.

Желимо им свима пуно успеха у даљем такмичењу.

Тема овогодишњег квиза за школску 2021./2022. годину је „У мрежи савремених хрватских писаца” а ученици су уз дело с првог нивоа такмичења, књигу Јерка Михаљевића „Путар и паризер” требали прочитати и наслов Марине Вујчић „Сусед”.

Квиз за подстицање читања и креативности „Мрежа читања” организује Хрватска мрежа школских библиотекара а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“