Вести

16.3.2022.

Резултати регионалног нивоа квиза „Мрежа читања” за средњошколце

Након другог, регионалног нивоа квиза за подстицање читања и креативности „Мрежа читања” од четрнаест средњошколаца из Суботице који су попуњавали тест знања и двоје у категорији мултимедијалног рада, на последњи, национални ниво пласирало се 9 ученика у квизу знања. То су: Матија Ивковић Ивандекић, Марко Цвијетић, Ива Ивковић Ивандекић, Луција Ивковић Ивандекић, Михаела Дулић и Луциа Мамужић из суботичке гимназије „Светозар Марковић” и Јана Михајловић, Божана Вујачић и Јосипа Хорвацки из Медицинске средње школе. Ови ученици освојили су минимум 45 бодова односно имали су више од 75% тачних одговора, што је био услов за пласман на наредни ниво.
Последње такмичење за ову школску годину планира се 13. маја 2022. године када ће млади читаоци решавати онлајн упитник на основу прочитане све три књиге које су превиђене за овогодишњи квиз на тему „У мрежи савремених хрватских писаца”. Питања ће бити из дела Јерка Михаљевића „Путар и паризер”, Марине Вујчић „Сусјед” те Јурице Павичића „Црвена вода.

Квиз за подстицање читања и креативности „Мрежа читања” организује Хрватска мрежа школских библиотекара а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“