Вести

18.3.2022.

Међушколски ниво „Читањем до звезда”

Међушколски ниво пројекта за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” за ученике суботичких основних и средњих школа који наставу похађају на хрватском језику биће одржан у понедељак, 21. марта 2022. године у Градској библиотеци Суботица с почетком у 10 часова. У две категорије, онлајн квизу знања и креативном раду- плакат, такмичиће се ученици основних школа „Матко Вуковић” и „Иван Милутиновић” из Суботице, „Матија Губец” из Таванкута, „Иван Милутиновић” из Мале Босне и „Владимир Назор” из Ђурђина као и Политехничке средње школе који су се пласирали на школским такмичењима. Најбољи у обе категорије представљаће Суботицу на државном такмичењу у мају када ће се такмичити с осталим ученицима из целе Хрватске који су прошли жупанијски ниво квиза.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Библиотекарско друштво Међимурске жупаније, а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“