Вести

22.3.2022.

Одржано Међушколско такмичење „Читањем до звезда”

Међушколски ниво пројекта за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” за ученике суботичких основних и средњих школа који наставу похађају на хрватском језику одржан је у понедељак, 21. марта 2022. године у Градској библиотеци Суботица. У категорији основних школа у квизу знања се такмичило седам екипа из основних школа „Матко Вуковић” из Суботице, „Матија Губец” из Таванкута и „Иван Милутиновић” из Мале Босне док су у категорији плаката била два ученика из основних школа „Матко Вуковић” из Суботице и „Владимир Назор” из Ђурђина. Међу средњошколцима учествовала је Политехничка школа из Суботице у обе категорије.

Овогодишња тема квиза и за основне и средње школе била је „Књига и филм” а ученици су требали прочитати по три књиге те погледати истоимене филмове.

Након решавања онлајн теста знања и презентације плаката остварена је следећа ранг листа:

Основна школа:

 

категорија испит знања:

1. место- екипа ОШ „Матко Вуковић” из Суботице:
Андрија Матковић, Валентин Човић и Леа Војнић Пурчар
ментор: Мирјана Црнковић

2. место- екипа ОШ „Матко Вуковић” из Суботице:
Леа Војнић, Ивона Стантић и Ива Францишковић
ментор: Мирјана Црнковић

3. место- екипа ОШ „Матија Губец” из Таванкута:
Лука Вуковић, Фабијан Дулић и Мартин Вуковић
ментор: Морена Рендулић

категорија плакат:

1. место- ОШ „Владимир Назор” Ђурђин:
Сара Дулић, Јулија Мркаљевић
ментор: Моника Ивановић

2. место- ОШ „Матко Вуковић” из Суботице:
Анђела Кутузов
ментор: Мирјана Црнковић

Средња школа:

 

категорија испит знања:

1. место- екипа Политехничке школе из Суботице:
Јустина Логхин, Дарио Бошњак и Изабела Тот
ментор: Моника Ивановић

категорија плакат:

1. место- Политехничка школа из Суботице:
Марин Вуков
ментор: Моника Ивановић

За свој труд и учешће сви ученици и њихови ментори награђени су књигама и захвалницама а за освојена прва три места у обе категорије и узраста добили су и дипломе као и дивне награде.

На Државно такмичење у знању и креативности „Читањем до звезда”, које ће бити одржано онлајн 5. и 6. маја за основце односно 9. маја 2022. године за средњошколце, пласирале су се прва и друга екипа односно плакати у категорији основних и прва екипа и плакат у категорији средњих школа.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Библиотекарско друштво међимурске жупаније, а у Суботици га је спровела Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“