Вести

29.4.2022.

(Међу)национално такмичење „Читањем до звезда”

Последњи, завршни ниво, (међу)национално такмичење„Читањем до звезда” за ученике основних школа биће одржано виртуелно у четвртак, 5. и петак, 6. маја 2022. године док ће такмичење за средњошколце бити реализовано у понедељак, 9. маја 2022. године. Организатор овог пројекта за подстицање читања и креативности је Библиотекарско друштво међимурске жупаније, а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Тако ће првога дана две трочлане екипе из Основне школе „Матко Вуковић” из Суботице које су оствариле најбољи пласман на претходном нивоу такмичења, учествовати у онлајн квизу знања заједно с преосталим екипама из Хрватске. То су Андрија Матковић, Валентин Човић, Леа Војнић Пурчар, Леа Војнић, Ивона Стантић и Ива Францишковић. Наредног дана, Сара Дулић, ученица Основне школе „Владимир Назор” из Ђурђина и Анђела Кутузов из Основне школе „Матко Вуковић” из Суботице, биће учеснице виртуелног представљања својих плаката у категорији креативног рада. У понедељак, такмичење настављају средњошколци међу којима су и ученици Политехничке школе из Суботице Јустина Логхин, Дарио Бошњак и Изабела Тот. Они пишу тест знања након чега следи други део такмичења када ће и Марин Вуков, такође из Политехничке школе из Суботице жирију представити плакат.

Овогодишња тема такмичења „Читањем до звезда” и за основне и средње школе била је „Књига и филм” а ученици су требали прочитати по три књиге и погледати истоимене филмове.

Овим тродневним такмичењем биће завршен пројекат за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” за ученике основних и средњих школа за школску 2021./22. године у којој су учествовали и ученици који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“