Вести

29.11.2022.

„У мрежи различитости” овогодишња тема квиза „Мрежа читања”

„У мрежи различитости” тема је овогодишњег квиза за подстицање читања и креативности „Мрежа читања” за средње школе који организује Хрватска мрежа школских библиотекара а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”. Такмичење се састоји из два дела: квиза знања и презентације мултимедијалног рада а у њему учествују ученици који наставу похађају на хрватском језику у Гимназији „Светозар Марковић”, Политехничкој и Медицинској средњој школи. Током школске 2022./2023. године биће одржана три нивоа такмичења а потребно је прочитати следеће наслове:

- Јелена Кастанети: Живети

- Ли Бардуго: Шест врана

- Миро Моровић: Воштани принц

Први, школскиниво квиза за подстицање читања и креативности „Мрежа читања”, који ће бити одржан онлајн широм Хрватске и у Суботици, заказан је за 2. децембар 2022. године.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“