Вести

9.12.2022.

Успешан старт суботичких средњошколаца у квизу „Мрежа читања”

Свих 27 суботичких средњошколаца који наставу похађају на хрватском језику у Гимназији „Светозар Марковић”, Политехничкој и Медицинској средњој школи а који су учествовали у онлајн квизу знања школског нивоа пројекта за подстицање читања и креативности „Мрежа читања” пласирало се на наредни, регионални ниво такмичења. На овај први ниво онлајн квиза приступило је укупно 626 ученика из целе Хрватске и Суботице а за даљи пласманбило је потребно тачно решити барем 60% одговора, у чему су се суботички средњошколци одлично показали. У другој категорији такмичења, изради мултимедијалог рада, учествовало је 25 ученика међу којима је била и једна ученица из Политехничке средње школе, а која се због ограниченог броја радова нажалост није пласирала даље. Наредни, регионални ниво квиза биће одржан 3. марта 2023. године до када ученици требају прочитати и други наслов с пописа - „Шест врана” списатељкеЛи Бардуго.

Пројекат „Мрежа читања” ове године се реализује под насловом „У мрежи различитости”. Организује га Хрватска мрежа школских библиотекара а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“