Вести

14.3.2023.

Успешни регионални ниво квиза „Мрежа читања”

Од 27 суботичких средњошколаца који наставу похађају на хрватском језику у Гимназији „Светозар Марковић”, Политехничкој и Медицинској средњој школи, а који су 8. марта 2023. године учествовали на другом нивоу квиза за подстицање читања и креативности „Мрежа читања” за средњошколце чак њих 14 се пласирало на последњи, националниниво такмичења. Марко Цвијетић, Луциа Мамужић, Доминик Кујунџић, Иван Хуска, Ана Скендеровић, Лука Мркаљевић и Петра Бенчик из Гимназије „Светозар Марковић”. Егон Ферковић, Радмила Ђукић, Маријана Чордарић, Ива Катић, Јана Михајловић, Божана Вујачић и Урош Нинић из средње Медицинске школе. У онлајн квизу знања учествовало је укупно 521 ученик из целе Хрватске и Суботице, а на последњем нивоу, који је заказан за 12. мај 2023. године учествоваће они који су имали више од 75% тачних одговора, што је 375 средњошколаца. До тада је потребно прочитати сва три наведена дела: Јелена Кастанети „Живети”, ЛиБардуго: „Шест врана” и Миро Моровић „Воштани принц”.

Квиз за подстицање читања и креативности „Мрежа читања” организује Хрватска мрежа школских библиотекара, а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи са НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“