Вести

25.2.2013.

Дружење са Александром Гаталицом, добитником НИН-ове награде и награде “Меша Селимовић”

У Читаоници Градске библиотеке 8. марта 2013. године, са почетком у 19 часова, биће организовано дружење са Александром Гаталицом, добитником НИН-ове награде за најбољи роман у 2012. години и награде “Меша Селимовић”. Том ће приликом бити представљен његов награђен роман “Велики рат”, а о стваралаштву овогодишњег лауреата ће том приликом говорити Миле Аћимовић Ивков, члан НИН-овог жирија.

НИН-ова награда за роман године додељује се од 1954. године, а ове године су у конкуренцији за престижно признање била 164 романа.

Гаталица је по добијању награде рекао како је повод за писање његовог романа “Велики рат” био тај што се 2014. године обележава 100-годишњица Првод светског рата, а да је главни разлог томе био то што је желео да напише роман о смрти једне епохе.

Александар Гаталица је рођен 1964. године у Београду, дипломирао је на катедри за светску књижевност, до сада је објавио 11 књига, а веома је познат и као преводилац са античког грчког и као музички критичар. Добитник је неколико награда: “Милош Црњански”, “Иво Андрић”, “Стеван Сремац”, награде Удружења драмских уметника, а добитник је и овогодишње награде “Меша Селимовић”.Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“