Aktivnosti

10.11.2016.

Radionica praktične primjene digitaliziranih rukopisnih nota

U okviru projekta „Svjedočanstvo tamburaške pismenosti s početka 20. stoljeća-digitalizacija” u Gradskoj knjižnici Subotica je 9. studenog 2016. godine održana radionica praktične primjene digitaliziranih rukopisnih nota. Članovi HGU „Festival bunjevački pisama” koji istodobno pohađaju i Glazbenu školu naučili su osnove pisanja nota u muzičkom programu „Finale” vježbajući na primjeru tamburaških partitura iz arhive Tamburaškog orkestra Radio Beograda koja je digitalizirana ovim projektom. Radionicu je vodio profesor tambure Vojislav Temunović.

Inače ova vrijedna zbirka, koja se od prošle godine nalazi u posjedu Gradske knjižnice Subotica, broji oko 1.400 kompozicija s repertoara tamburaškog orkestra Radio Beograda i svjedoči o početcima ali i visokoj razini muzičke pismenosti tamburaša toga vremena. Po završetku digitalizacije ove notne građe materijal će biti postavljen na mrežnoj strani Knjižnice te tako dostupan široj javnosti. Neophodno je popularizirati ovaj bogati fond i predstaviti sve njegove prednosti što je i jedan od ciljeva održane radionice s učenicima.

Projekt je financijski podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“