Aktivnosti

14.5.2019.

Proširena stvarnost u „Sunčici”

Mogu li priče oživjeti, jesu li knjige istinite?... Svi smo ponekad poželjeli biti dio priče koju smo čitali. Djeca vrtića „Marija Petković Sunčica”su imala prigodu to i doživjeti.
Na svom redovitom susretu s knjižničarkom održanom 13. svibnja 2019. godine u vrtiću, djeca iz sve tri skupine upoznala su se s knjigama koje se „čitaju” uz pomoć aplikacija proširene stvarnosti a koje im je knjižničarka donijela iz fonda Gradske knjižnice Subotica. Bila je to prava avantura. Vidjeli su kako stranice knjige oživljuju, zabavili se slušajući zvukove, promatrali prizore te otkrivali likove kojih nema na otisnutim stranicama knjige. Na kraju radionice svatko je dobio svoju bojanku koju su kasnije uz pomoć Quiver aplikacije oživjeli. Ovo je bila prigoda i za obnovu važenja njihovih članskih iskaznica s kojima će i nadalje rado dolaziti u subotičku Knjižnicu.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“