Aktivnosti

29.4.2019.

Stručna ekskurzija volontera Etnokampa

Pedeset volontera Etnokampa, koji organizira Hrvatska čitaonica u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica, boravilo je od 25. do 28. travnja 2019. godine u Hrvatskoj na svojoj prvoj stručnoj ekskurziji u okviru projekta „Volonteri Subotice”. Tom prigodom posjetili su Ivanić-Grad, Rudnik svete Barbare u Rudama kraj Samobora, Grgosovu špilju, dvorac Lužnica, Nove dvore bana Jelačića u Zaprešiću, akvarij slatkovodnih riba u Karlovcu, znamenitosti grada Zagreba te sudjelovali u radionicama koje su za njih organizirane u Osnovnoj školi „Stjepan Radić” u Božjakovini.

Projekt je realiziran zahvaljujući potpori Zagrebačke županije, uz posebnu angažiranost Darinke Balen iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu i Jure Miškovića, ravnatelja Osnovne škole „Stjepan Radić” iz Božjakovine koji su osmisli projekt i osigurali sredstva.

Zašto ljudi volontiraju i troše dio svog slobodnog vremena kada za to nisu plaćeni? Ili ipak dobivaju nešto? Zbog čega je dobro biti volonter? Zbog čega sam JA volonter Etnokampa? Koje je moje mjesto u zajednici?... Samo su neka od pitanja koja su obrađena u radionici koju je vodio akademski umjetnik Robert Samardžić, profesor likovnog odgoja u Osnovnoj školi „Stjepan Radić” u Božjakovini uz pomoć kolegica iz škole. Svoja promišljanja na temu volonterizma pretočili su u kreativne uratke volonteri iz Subotice izradivši u tehnici linoreza svatko vlastiti logo volonterizma. Glavni motiv bile su ruke- ruke koje daju, pomažu, spajaju, tješe, vole, rade... Baš kao što je jednako važan doprinos svakog volontera, člana ekipe, za konačni uspjeh projekta, tako je na koncu radionice nastao prekrasan plakat otisnutih pločica, pojedinačnih logoa subotičkih volontera.

Duhovno i stručno osnaženi volonteri su tijekom puta osmisli koncept ovogodišnjeg Etnokampa koji će u organizaciji Hrvatske čitaonice i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica biti održan od 26. do 30. kolovoza 2019. godine.

Stoga, na vrijeme osigurajte sebi mjesto.

Foto galerija

1 2 3
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“