Aktivnosti

6.5.2019.

Uzvratni posjet Subotice Čakovcu

U okviru projekta „Lijepa riječ, igra i prijateljstvo ne poznaju granice”kao gosti III. Osnovne škole Čakovec učenici Osnovne škole „Matko Vuković” iz Subotice Matea Rudinski, Lea Vojnić Đanin, David Kozma, Valentina Mačković i Katarina Ivanković Radaković boravili su od 2. do 4. svibnja 2019. godine u Čakovcu. S njima su u Hrvatskoj boravili i Mirjana Crnković, profesorica hrvatskog jezika i književnosti u OŠ „Matko Vuković” u Subotici, Margareta Uršal, predsjednica Odbora za obrazovanje pri Hrvatskom nacionalnom vijeću i Bernadica Ivanković, urednica kulturnih programa u Gradskoj knjižnici Subotica. Bio je ovo uzvratni posjet, budući da su učenici iz Čakovca prije mjesec dana boravili u Subotici.

Tijekom tri dana, koliko je trajalo druženje, subotički učenici su između ostalog prisustvovali nastavi u III. Osnovnoj školi Čakovec, obišli znamenitosti grada te sudjelovali u nekoliko različitih radionica od onih u Muzeju Međimurja Čakovec do oslikavanje medenjaka i programiranje m-bitova. Susreli su se s književnicama Julijanom Matanović i Jasminkom Tihi-Stepanić, ali i s predstavnicima Međimurske županije, Grada Čakovca i Rotary kluba Prelog.

Foto galerija

1 2
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“