Aktivnosti

9.3.2020.

Knjižničari (i ove godine) u razmjeni

Višegodišnji projekt „Knjižničari u razmjeni” realiziran je 5. ožujka 2020. godine u vrtićima „Marija Peković Sunčica”i „Marija Petković Biser”u Subotici. Toga dana knjižničari Gradske knjižnice Beli Manastir Krunoslav Mijatov i Zsolti Rabi su na poziv kolega iz Gradske knjižnice Subotica održali radionice u subotičkim vrtićima gdje se rad odvija na hrvatskom jeziku. Čitali su priče, igrali se pantomime zanimanja, rješavali zagonetke... kratko rečeno bilo je veoma zabavno. Budući da ovo nije njihov prvi dolazak u ove vrtiće bilo je djece koja su ih se sjetila od prošle godine te je druženje bilo još interesantnije.

„Knjižničari u razmjeni”naziv je zajedničkog projekta Gradske knjižnice Beli Manastir, Središnje knjižnice Mađara u Republici Hrvatskoj, Gradske knjižnice i kulturnog centra „Ady Endre” iz Baje te Gradske knjižnice Subotica. U različitim terminima tijekom godine knjižničari ovih knjižnica susreću se s djecom pripadnicima manjinskih zajednica u sve tri države (Hrvati u Mađarskoj i Srbiji te Mađari i Srbi u Hrvatskoj) i kroz igru i aktivnosti uče jedni o drugima, druže se i surađuju. Nakon svakog susreta učvršćuju se poznanstva i dogovaraju nove aktivnosti. A sljedeće će biti već u svibnju kada će subotički i knjižničari iz Baje održati radionice u Belom Manastiru.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“