Aktivnosti

30.6.2020.

Dodjela nagrada sudionicima kviza „Čitanjem do zvijezda” za srednjoškolce

Učenicima subotičkih srednjih škola, koji su protekle školske 2019./2020. godine sudjelovali u kvizu „Čitanjem do zvijezda”, 29. lipnja 2020. godine u Gradskoj knjižnici Suboticа uručene su zahvalnice i nagrade za postignute rezultate.

Kviz znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” je kao i do sada održan online, te su učenici srednjih škola uspjeli ovogodišnje natjecanje dovesti do kraja, za razliku od svojih mlađih prijatelja – osnovaca koji zbog pandemije covida-19 nisu uspjeli završiti natjecanje. Održana je samo prva, školska razina.

Tema ovogodišnjeg natjecanja za srednjoškolce bila je „SF literatura za mlade” a sastojalo se kao i svake godine iz dva dijela: kviza znanja i prezentacije multimedijskog uratka. Tijekom protekle školske godine na nekoj od tri razine natjecanja sudjelovalo je 23 učenika iz Gimnazije „Svetozar Marković”, Politehničke i Medicinske škole.

To su:

iz Gimnazije „Svetozar Marković”: Luka Mrkaljević, Adriana Sakač, Kristina Vuković, Josipa Dulić, Tomislav Huska, Josipa Kujundžić, Dražen Vidaković, Zdenko Ivanković, Luka Prćić i Daniel Kujundžić,

iz Politehničke škole: Dino Avdić, Dunja Kašić, Lea Pećerić, , Marko Konkolj, Nikolina Matić i Dario Vojnić Hajduk,

a iz Medicinske škole: Božana Vujačić, Dunja Vojnić Hajduk, Marina Damljanović, Rahela Šteković, Teodora Irge i Josipa Horvacki.

Na svečanosti u knjižnici zahvalnice su primili i mentori, profesori maternjeg jezika kao i predstavnici škola u kojima je realiziran kviz.

Inače, kviz znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” projekt je Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se realizira u cijeloj Hrvatskoj, a kojem se prije pet godina priključila i Gradska knjižnica Subotica, a od ove godine u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“