Dani Dezsőa Kosztolányija

27.3.2009.

Dani Dezsőa Kosztolányija 2009

Književna manifestacija Dani Dezsőa Kosztolányija održana je 26. i 27. ožujka 2009. godine u Gradskoj biblioteci u Subotici.

Program je u duhu tradicije obuhvatio posjet spomen sobi Dezsőa Kosztolányija i obilježavanje njegove biste, a zatim je u Gradskoj biblioteci priređena svečana dodjela nagrada za najbolje prispjele radove na Natječaju raspisanom u povodu ove manifestacije.

Priređena je i izložba fotografija s natječaja. U večernjim satima publika je imala prilike pratiti razgovor s poznatim mađarskim piscem Györgyem Spiró i redateljem Mártonom Karinthyjem iz Budimpešte. Moderatori večeri bili su profesorica docentica književnosti dr. Éva Hózsa, redatelj György Hernyák i domaćin Valéria Ágoston Pribilla.

Program je drugog dana nastavljen u znaku mađarskog pjesništva, a posvećen je jubileju rođenja Miklósa Radnótija. Poetsku večer izveo je poznati mađarski glumac András Bálint.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“