Dani Dezsőa Kosztolányija

4.4.2017.

Održani su Dani Dezsőa Kosztolányija

Ove godine je u Gradskoj knjižnici Subotica u srijedu, 29. ožujka 2017. godine, po XXIV. put održana književna manifestacija Dani Dezsőa Kosztolányija.

Program je počeo savjetovanjem na temu „Kosztolányi u čitalačkom svjetlu“. Gošća iz Budimpešte dr. Lívia Érfalvy je održala predavanje „Kosztolányi u svjetlu poezije“, kolegica Edit Csizmadia iz Segedina je održala predavanje na temu „Kosztolányi-spomenici u Somogyi-knjižnici“, a Eszter Berényi, informatorica Gradske knjižnice Subotica, održala je predavanje „Kosztolányi i čitanje u svjetlu knjižničarske prakse“. Skup je pozdravila Irén Bognár, knjižničarka matične službe.

U okviru ove tradicionalne književne manifestacije sudionici su položili vijenac na bistu, spomenik i spomen-ploču Kosztolányija. Nakon ovog svečanog čina obišli su Kosztolányijevu spomen-sobu u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Subotici.

U nastavku programa učenici srednjih škola s teritorija Subotice sudjelovali su u književnoj radionici pod nazivom „Život i slike iz života Kosztolányija“. Tema radionice je bila vezana za izložbu „Čuda Kosztolányija“ i Kosztolányijevu zbirku „Između četiri zida“ koja je objavljena prije 110 godina. U uvodu je Dóra Hicsik, autorica izložbe pored Ildike Lovas, govorila o biografskim detaljima iz Kostolanjijevog života, a radionicu je vodila Melinda Pap, djelatnica Gradske knjižnice Subotica.

Dane Dezsőa Kosztolányija su svojim prisustvom uveličali konzul Konzulata Republike Mađarske u Subotici Csaba Petykó, zamjenica gradonačelnika Grada Subotice Horvát Tímea i predsjednik Mađarskog nacionalnog savjeta Jenő Hajnal.

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“