Književni KIŠobran

16.4.2010.

IV. Književni KIŠobran

U Gradskoj biblioteci se po četvrti put organiziralo savjetovanje posvećeno Danilu Kišu. Ove godine je uz sjećanja na osobne susrete s poznatim piscem tema bila i prevoditeljstvo i recepcija Danila Kiša u drugim kulturama.

Gost je 15. travnja bio Gábor Csordás, književnik i urednik izdavačke kuće Jelenkor iz Pečuha, dobitnik ugledne Dositejeve nagrade u 2009. godini. Sugovornici su mu bili Boško Krstić i Ottó Tolani književnici.

Dana 16. travnja održano je savjetovanje u kojemu su sudjelovali: profesorica beogradskog Filološkog fakulteta Kayoko Yamasaki, Gábor Csordás, Marija Cindori, Božo Koprivica, Ottó Tolani i Boško Krstić. Skup je pozdravio Dragan Rokvić, ravnatelj subotičke Gradske biblioteke.

Kayoko Yamasaki je s oduševljenjem ispričala nekoliko detalja o procesu nastajanja njenih prijevoda i o recepciji Kišovih djela u Japanu. Ostali sudionici su evocirali uspomene na Danila Kiša. Božo Koprivica je tom prilikom ispričao tužnu anegdotu o svojoj posljednjoj okladi s već bolesnim književnikom.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“